Munkaerő-toborzás külföldről

Mindenki szeretné felkészíteni vállalkozását a globalizáció és a gyors műszaki fejlődés újabb és újabb kihívásaira. Az Európai Unió egyik alapelve a munkavállalók szabad mozgása. Ez megteremti annak lehetőségét, hogy munkáltatóként valamennyi európai uniós tagállamból, valamint Norvégiából, Izlandról, és Liechtensteinből (azaz az EGT-országokból), továbbá Svájcból is fogadjon és alkalmazzon munkavállalókat. Érdemes figyelembe venni, hogy a mobilis munkavállalók rugalmasak, motiváltak, gyorsan alkalmazkodnak az új munkakörnyezethez, és általuk a cég versenyképessége is növelhető.

 

Ki segíthet Önnek, ha külföldi munkaerőt kíván alkalmazni?

 

A valamennyi EU/EGT-országot, valamint Svájcot lefedő EURES az alábbi hatékony eszközöket bocsátja térítésmentesen a munkaadók rendelkezésre a munkaerő-felvételhez.

 

Az EURES portál

 

Az EURES weboldal lehetővé teszi, hogy 32 európai országban válogasson az álláskeresők között.

 

Humán hálózat

 

Több mint 800 EURES tanácsadó áll napi kapcsolatban az álláskeresőkkel és a munkáltatókkal egész Európában.

A hazai tanácsadók listája

 

Megbízható partnerek

 

Az országos foglalkoztatási szolgálatok tájékoztatással szolgálnak az álláskeresők profiljáról és a munkáltatót érdeklő más, kapcsolódó információkról.

 

A munkaerő-felvételi eljárás megkezdése előtt megteendő lépések

 

Tanácsadás és tervezés

Az Ön országa szerinti foglalkoztatási szolgálat helyi kirendeltségével megvitathatja munkaerőigényeit, elkészítheti a jelöltek profilját, és tervet dolgozhat ki, amelyben egyértelműen meghatározza a külföldi munkavállalók alkalmazásával kapcsolatos célokat, előnyöket, kockázatokat, és költségeket.

 

Gyakorlati lépések

Fontos elgondolkodni azon, hogy milyen gyakorlati lépéseket kell tennie egy új külföldi alkalmazottnak a letelepedéshez, a lakhatás megoldásához stb.

 

Nyelvi, oktatási és kulturális követelmények

Gondolja végig, milyen szintű nyelvtudásra lesz szüksége a jelöltnek ahhoz, hogy biztosan kommunikálni tudjon velük. Szabályozott szakmák esetében a munkaadónak kell ellenőriznie, hogy a külföldi munkavállalókat képesítésük elismerése érdekében kell-e regisztráltatni a megfelelő hatóságnál. További részleteket a www.enic-naric.net weboldalon talál. Ne feledkezzen meg arról, hogy gyakran a kulturális különbségekkel magyarázható, miért különböznek a külföldi jelentkezők az Ön által megszokottól.

 

A munkaerő-felvételi eljárás alatt megteendő lépések

 

Értesítés az álláslehetőségről

Ha az EURES-portálon kíván meghirdetni egy álláslehetőséget, a helyi foglalkoztatási szolgálatnál kell feladnia azt. kattintson az EURES-portálon található „Álláshirdetés feladása” linkre.

 

Önéletrajzok keresése az EURES-en

Az EURES adatbázisa 300 000 álláskeresőt tartalmaz, akik külföldön keresnek munkát. Regisztráljon még ma a CV online-on, azaz az online önéletrajz-adatbázisban az EURES-portálon. Használata gyors és egyszerű.

 

EURES-rendezvénynaptár

Tudjon meg többet az Európa-szerte megrendezésre kerülő rendezvényekről, és vegyen részt az EURES külföldön szervezett állásbörzéin.

 

A vállalatok bemutatkozása

Hasznos, ha a jelentkezők számára, ismertetőt állít össze, amelyben bemutatja a vállaltot és összefoglalja, hogy miként támogatják az átépülést. Példák bemutatásával életszerűen ismertetheti a felkínált álláslehetőségeket. Segít, ha sikeresen beilleszkedett migráns munkavállalókat is bevon a folyamatba.

 

Értékelés

A visszajelzések összegyűjtése segít a projekt erősségeinek és gyenge pontjainak értékelésében, és pozitívan járul hozzá a későbbi külföldi tevékenységekhez. Ezenkívül javasoljuk, hogy küldjön visszajelzést a jelölteknek és a munkaerő-keresést végző partnereknek.

 

A munkaerő-felvételi lejárást követően megteendő lépések

 

Segítségnyújtás a munkavállalók beilleszkedéséhez

Az adott helyről tájékoztatást nyújtó üdvözlőcsomag – amely például bemutatja a közlekedési kapcsolatokat, azt, hogy hogyan lehet eljutni a munkahelyre, térképen jelöli a közeli létesítményeket, és azokról leírást ad – hasznos kiegészítője a hivatalos felvételi eljárásnak.

 

Jogi és adminisztratív jellegű formaságok

Azon munkavállalók számára, akinek regisztráltatniuk kell magukat a hatóságoknál, a munkahelynek időt kell biztosítania erre a célra. Vegyük számításba, hogy mennyi időbe telik a társadalombiztosítási azonosító és a regisztrációhoz szükséges dokumentumok kérvényezése, vagy más kötelező hivatali formaságok elintézése.

 

A család és a lakhatás kérdése

Vegye figyelembe a munkavállaló körülményeit és azt az időt, amire lakhatásának megoldásához, az iskolába járáshoz vagy családjának támogatásához, szüksége lehet.

 

A már meglévő munkavállalók felkészítése

A már meglévő személyzetet a lehető legnagyobb mértékben vonja be a toborzási folyamatba. Magyarázza el nekik, hogy mit és miért csinál. Egy társasági rendezvény segít abban, hogy dolgozói megismerjék egymást.