Európai Szakképesítési Hét és Európai Munkáltatói Nap 2019


eskillsweek2019.jpg

Az Európai Szakképesítési Hét (European Vocational Skills Week) és a hozzá kapcsolódó Európai Munkáltatói Nap (European Employers´ Day) negyedik alkalommal kerül megrendezésre 2019. október 14-18. között, melynek indító eseménye a finnországi Helsinkiben lesz. Tematikus fókuszában a szakképzés, szakmai és oktatási képzés áll. A cél a szakképzés értékének bemutatása az élet minden szakaszában, legyen az első képesítés megszerzése, a későbbi életkorban történő újratervezése vagy felnőttkori továbbképzése. Az Európai Munkáltatói Nap eseményei a tagállamok foglalkoztatási szolgálatai szervezésében a képzések előmozdítását, az üres álláshelyek felderítését, a munkáltatók számára nyújtott üzleti szolgáltatások alakulását, a munkavállalók hatékonyabb elérését és a digitális reformokkal járó átalakulást állította a középpontba. A tagállamokban szervezett programsorozat eseményein bárki részt vehet, aki a szakképzés iránt érdeklődik, beleértve a tanulókat, a szülőket, a vállalatokat, az üzleti szervezeteket, a szociális partnereket, az oktatási és képzési szolgáltatókat, a felnőttoktatási szervezeteket, a kamarákat és más szakmai szervezeteket, kutatókat, karrier tanácsadókat, hatóságok képviselőit és a nagyközönséget. A programsorozathoz csatlakozó szervezetek és intézmények az eseményeiket folyamatosan regisztrálhatják az esemény weboldalán, a programok között lehet válogatni a térképes keresővel, továbbá a közösségi oldalakon a #EUVocationalSkills és a #DiscoverYourTalent hashtag-ek segítségével. Az Európai Munkáltatói Nap eseményei a tagállamok foglalkoztatási szolgálatai szervezésében a képzések előmozdítását, az üres álláshelyek felderítését, a munkáltatók számára nyújtott üzleti szolgáltatások alakulását, a munkavállalók hatékonyabb elérését és a digitális reformokkal járó átalakulást állította a középpontba.


A szociális jogok európai pillére


A szociális jogok európai pillére további jogokat és hatékonyabb jogérvényesítést biztosít az EU polgárainak. A pillér a következő három átfogó területet fedi le:

  • esélyegyenlőség és munkavállalási jog,
  • tisztességes munkafeltételek,
  • szociális védelem és társadalmi befogadás.

Bővebben itt 

 

Európai Munkáltatói Napok és Európai Szakképzési Hét

2018. november 5-9.

covationalskillsweek2018_web.png

European Vocational Skills Week 2018

#DiscoverYourTalent       #EUVocationalSkills

 

Az Európai Szakképzési Hétre eddig már 41 országból több mint 500 eseményt regisztráltak. Magyarország is aktívan részt vesz a szakképzést, pályaválasztást, képességfejlesztést szolgáló rendezvényeivel az európai eseménysorozatban, 148 program közül lehet országszerte válogatni. Az interkatív térképes keresővel bárki könnyedén megtalálhatja a hozzá legközelebb eső programot.

Bővebben