PLOTEUS

 

Az Európai Bizottság PLOTEUS elnevezésű képzési adatbázisa az európai felsőoktatási intézmények képzési kínálatát tartalmazza, illetve információt nyújt az érdeklődők számára harminc európai országról. A portál az általános országismertetők mellett tanulási lehetőségekről, oktatási rendszerekről és csereprogramokról is tájékoztatást ad. A honlap az érdeklődők anyanyelvén kalauzol el az egyes országok képzési weboldalaihoz, amelyek tartalmazzák az iskolák, felsőoktatási intézmények és egyéb képzőhelyek listáját és elérhetőségét.

 

Euroguidance Magyarország

 

A Euroguidance Magyarország az Európai Bizottság Erasmus+ programja keretén belül működő Euroguidance hálózat (www.euroguidance.eu) hazai központja. A jelenleg 34 országban működő Euroguidance hálózat fő célkitűzése az európai dimenzió terjesztése a pályatanácsadásban, valamint információ nyújtása tanácsadással és tanulási mobilitással kapcsolatban.

 

Tanulás Európában

 

EURODESK

 

Az Eurodesk munkatársai uniós és európai mobilitási kérdésekre adnak választ. Az Eurodesk Magyarország honlapján szintén hasznos információk és teljes körű linkgyűjtemény található külföldi tanulási lehetőségek, ösztöndíjak kapcsán.

 

Tanulás külföldön

 

Ösztöndíjak külföldön

 

Tempus Közalapítvány

 

A Tempus Közalapítvány nemzeti és nemzetközi oktatási-képzési pályázati programokat kezel, különböző képzéseket nyújt az EU-támogatások felhasználása témakörében.

 

Oktatás és képzés az EU-ban és itthon

 

Az Europass a végzettségek és kompetenciák összehasonlíthatóságát támogató egységes rendszer: az Europass dokumentumok Európában egységes formátumban teszik összehasonlíthatóvá az egyén szaktudását, végzettségét, nyelvtudását és szakmai tapasztalatait.

 

Your Europe

 

Az Európa portál részeként működő Your Europe oldal célja, hogy segítsen jobban megismerni az uniós jogokat, illetve hasznos tanácsokkal szolgáljon az Európán belüli utazással, tanulással, letelepedéssel és munkavállalással kapcsolatban.