Ezen az oldalon olyan előadásanyagokat, prezentációkat teszünk közzé, melyekben az EURES mint szolgáltatás, valamint különböző európai munkaerő-piaci mobilitási témák szerepelnek.

 

AZ EURES MAGYARORSZÁG SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ ELŐADÁSANYAGAI 

 

 

Hogyan vállalhatok munkát az Európai Unióban?(előkészületben)
Kiadás: 2014. augusztus
Nyelv: magyar
Formátum: powerpoint (ppt)

 

 

Living and Working in Hungary(előkészületben)
Kiadás: 2014. augusztus
Nyelv: english
Formátum: powerpoint (ppt)

 

 

Leben und Arbeiten in Ungarn(előkészületben)
Kiadás: 2014. augusztus
Nyelv: deutsch
Formátum: powerpoint (ppt)


 

KIADVÁNYOK AZ EU BOOKSHOP KÍNÁLATÁBÓL   

 

Készen áll a nagy váltásra?
Amit a külföldi életről és munkavállalásról tudni kell – számtalan jó tanáccsal

Ez a füzet azoknak szól, akik a külföldi élet és munkavállalás lehetoségét fontolgatják, vagy esetleg határ menti ingázóként egy szomszédos országba járnának át dolgozni. Ötleteket ad az álláskereséshez és jelentkezéshez az Európai Unió tagállamaiban, valamint Izlandon, Liechtensteinben, Norvégiában és Svájcban. A felsorolt országok mind részesei egy megállapodásnak, amelynek értelmében megengedik egymás állampolgárainak az országba való beutazást és a munkavállalást.
Kiadás: 2014. június
Nyelv: magyar
Formátum: PDF
Letöltés


 

Álláskeresés Európában
Útmutató álláskeresők számára

 

A külföldi élet és munkavállalás minden korosztály számára izgalmas lehetőségeket rejteget. Egyre többen ismerik fel a más európai országokban szerzett szakmai tapasztalat előnyeit. Ennek ellenére az európaiak közül csak nagyjából 3% él és dolgozik a származási országától eltérő tagállamban. A külföldi munka – akár rövid távon is – jelentősen emelheti az Ön készségszintjeit és növelheti annak esélyét, hogy jobb munkát találjon a saját országában. A munkavállalók szabad mozgására vonatkozó európai uniós alapelvet az EU polgárait megillető legfontosabb jogok egyikének tekintik. Ez az elv azt jelenti, hogy Ön szabadon elköltözhet az EU bármely tagállamába, Izlandra, Liechtensteinbe, Norvégiába és Svájcba. Ennek köszönhetően a motivált, mobilis álláskeresők előtt lehetőségek végtelen tárháza nyílik meg. Ha pedig időközben információra vagy tanácsra lenne szüksége, szakemberek sokaságától kérhet útmutatást.

Kiadás: 2013
Nyelv: magyar
Formátum: PDF
Letöltés

 

 

Munkaerő-toborzás Európában
Útmutató a munkáltatók számára

Gyorsan változó világunkban olykor kell némi előrelátás ahhoz, hogy vállalkozásához a legjobb alkalmazottakat találja meg. A megfelelő emberek megkeresése nem könnyű feladat. Az egyik, a vállalkozások körében egyre népszerűbb megoldás az, hogy Európa egész területéről toborozzák a munkaerőt. Az európaiak nagyjából 3%-a él és dolgozik a származási országától eltérő tagállamban. Ezek a munkavállalók más szakismereteket és új látásmódot hoznak a munkahelyre, a munkáltatóknak pedig ezáltal lehetőségük nyílik arra, hogy a jelöltek szélesebb köréből válasszák ki a legalkalmasabbakat. Ez az útmutató bemutatja Önnek, hogy milyen lépéseket kell megtennie, ha a külföldről történő munkaerő-toborzás mellett dönt.

Kiadás: 2013
Nyelv: magyar
Formátum: PDF
Letöltés