Magyarországi karrier? Legyen Ön is a részese!

new_career_eojd2018_banner.jpg

Az EURES az "Új Karrier Magyarországon" Európai Online Állásbörzén 2018. november 20-án 10.00-től 16.00 óráig az Európai Bizottság European Job Days weboldalán az új kihívásokat keresők részére könnyű és határok nélküli találkozási lehetőséget kínál a magyarországi cégekkel és a megpályázható karrierlehetőségeikkel és egy napra összehozza az interneten mindazokat, akik érdeklődnek Magyarország iránt, szívesen költöznének ide vagy épp itthon szeretnének maradni és új karriert kezdeni.

Számos magas színvonalú és azonnal betölthető pozíció áll rendelkezésre magyarországi vállalatoknál az IT, kommunikáció, pénzügy és adminisztráció, gépgyártás, autóipar, gyógyszer- és vegyipar, turizmus, vendéglátás, egészségügy valamint a szolgáltatási területeken (SSC, call center-ek, ügyfélszolgálatok), ahol a hazai és nemzetközi tapasztalat a nyelvtudással együtt rendkívüli értéket jelent.

Részvétel online regisztrációvalmunkavállalóknak és munkáltatóknak egyaránt díjmentesen. 

Kövesse eseményünket az EURES Hungary Facebook oldalán is!
 

Kiknek szól és mit kínál az esemény?

ÁLLÁSKERESŐKNEK:

 • minőségi betölthető pozíciók képzett, munkatapasztalattal rendelkező magyar és uniós álláskereső és munkavállaló szakembereknek és idegen nyelveket beszélő pályakezdő fiataloknak

 • ismerkedés a magyarországi vállalatokkal, online felvételi interjúk és kapcsolatépítés

MUNKÁLTATÓKNAK:

 • cégbemutatkozás, munkáltatói márka, szabad pozíciók és karrierlehetőségek népszerűsítése

 • képzett és tapasztalt, nyelveket beszélő magyar és uniós munkavállalók egyszerű elérése és kiválasztása itthon és külföldön

 • kapcsolatépítés a potenciális jelöltekkel, előválogatás és interjúztatás

Az EURES az online esemény alatt tanácsadást és tájékoztatást nyújt mind az álláskeresőknek, mind a munkaadóknak a hazai és európai munkaerőpiacról, az uniós foglalkoztatási és munkaerő-felvételi lehetőségekről, a tagállamok élet- és munkakörülményeiről, az EURES-hálózatról és szolgáltatásairól, valamint azokról a hasznos gyakorlati tudnivalókról, amelyek elősegítik a foglalkoztatást és a mielőbbi sikeres elhelyezkedés.

Mi az online állásbörze?

Az online állásbörze a hagyományos, csarnokban és kiállítói standokkal működő álláskeresői és toborzási rendezvényektől eltérően olyan online esemény, amely  internetes felületen zajlik, ezért utazást, várakozást vagy költségeket egyáltalán nem igényel. Földrajzilag bárhol, bármelyik országban is tartózkodik az álláskereső (látogató) vagy a munkaadó (kiállító), az eseményen könnyen kapcsolatba tudnak lépni egymással.

Az Európai Bizottság és az EURES Európai Koordinációs Iroda 2009 óta működteti az Európai Állásbörzék (European Job Days - EJD) és az Európai Online Állásbörzék (European Online Job Days - EOJD) márkát az uniós munkaerőpiacon, ami ernyőként fogja össze a munkaerő-mobilitási, toborzási-közvetítési fizikai és online rendezvényeket az uniós tagállamokban. Évente legalább 30 európai szintű online toborzási rendezvény zajlik a tavaszi és az őszi időszakban. Az EURES Magyarország hálózat 2018-ban már negyedik alkalommal szervezi meg online állásbörzéjét, mellyel segít a hazai munkaerőpiacon keresett szakemberek és tapasztalt munkavállalók és a vállalatok összekötésében.

2017-ben az „Új Karrier Magyarországon – New Career In Hungary” Európai Online Állásbörze híreivel és információival a közösségi médiában közel 32.600 főt sikerült elérnünk. Az eseményre összesen 63 kiállító, ebből 58 magyarországi vállalat regisztrált és 380 magyarországi állásajánlat, valamint 649 pozíció volt elérhető. Az állásbörzére 626 fő regisztrált látogató (álláskereső, munkavállaló, egyetemista) jelentkezett, akik Magyarországon kerestek állást.

Az elmúlt évben főbb kiállítóink között voltak:
Antolin | Aventics | Bonafarm | BorsodChem | Budapest Bank | ContiTech | Dealogic | Deloitte | Duvenbeck IMMO | Ekol Logistics | EPCOS-TDK | Generali | Grundfos | Henkel | Knorr-Bremse | Mercedes-Benz | Mylan | Poli-Farbe | Randstad | TATA Consultancy Services | United Call Centers | Veeva Systems | Work Force | ZF Hungária |

Álláskeresőknek

Az Európai Online Állásbörze (European Online Job Day) fejlett technológiával automatikus megfeleltetést is kínál a regisztrált álláskereső és munkavállaló résztvevőknek. A meghirdetett állásokban szereplő munkaadói elvárások összehasonlításra kerülnek az álláskeresői szakmai profilokkal, az önéletrajzban szereplő adatokkal, végzettséggel, készségekkel, képességekkel és munkatapasztalatokkal, így az álláskeresők az oldalra belépve láthatják, melyek azok a pozíciók, amelyekre jó eséllyel érdemes jelentkezniük.

Ha részt szeretne venni az "Új Karrier Magyarországon" Európai Online Állásbörzénken, csupán ennyit kell tennie:

 

 1. Díjmentesen regisztrál álláskeresőként az EOJD-honlapján és kiválasztja az eseményünket.
  (Magyar nyelvű technikai segédletet a regisztrációhoz és a használathoz itt talál: EOJD_technikai_segedlet_(latogatok).pdf)

 2. Létrehozza álláskeresői profilját, feltölti önéletrajzi adatait, meglévő EURES vagy EUROPASS CV-jét is importálhatja, vagy feltöltheti saját PDF, DOC, DOCX vagy ODT-formátumú önéletrajzát is).

 3. Böngészik az online állásbörzén meghirdetett pozíciók között, megtekinti a kiállító cégek bemutatkozó oldalait és megteszi az első igazán fontos lépést: jelentkezik a meghirdetett állásra és jelzi a munkaadónak, hogy szeretne bemutatkozó interjún részt venni.

 4. Amennyiben a munkaadó a jelentkezését elfogadja, szöveges vagy videó-chaten keresztül egyeztetett időpontban fognak tudni kapcsolatba lépni egymással.


TIPPEK:

Ha a regisztrációnál bárhol elakadna, vagy bármilyen kérdése van az eseménnyel, álláskereséssel, állásajánlatokkal, interjúkkal, foglalkoztatással, munkaviszonnyal, esetleg a külföldről Magyarországra költözéssel, mobilitási támogatási lehetőségekkel kapcsolatban, az eseményen publikus és privát chat-en résztvevő EURES-tanácsadóinkhoz is fordulhat iránymutatásért. Szívesen válaszolnak a kérdéseire, segítenek a megfelelő és személyre szabott tájékoztatást és szükséges dokumentumokat, címeket megadni Önnek, hogy sikeresen el tudjon helyezkedni.

FONTOS:
Az adatvédelmi elvek miatt a kiállítók nem böngészhetnek a regisztrált résztvevők önéletrajzai között, mindaddig nem fognak hozzáférni az Ön álláskeresői szakmai profiljához és személyes adataihoz, ameddig Ön saját elhatározásából nem jelentkezik a kiállító munkaadó által meghirdetett állására. Így az adatai kizárólag azokhoz a cégekhez juthatnak el az állásbörzén, akikkel Ön kapcsolatba akar lépni. (Tehát nem minden kiállítóhoz!) Az online állásbörzén megadott adatait bármikor visszavonhatja, módosíthatja, akár teljes személyes fiókját is törölheti.

 

 

 


Munkaadóknak

Amennyiben szeretné kipróbálni a munkaerő-közvetítés és toborzás modern, gyors, költségektől mentes és határokon átívelően működő módját, szívesen lépne kapcsolatba a képzett és tapasztalt magyarországi vagy külföldi (EU/EGT-tagállamokban élő) álláskeresőkkel és munkavállalókkal, bemutatná számukra vállalatát és a karrierlehetőségeit, regisztráljon kiállítóként az eseményünkre 2018. november 14-ig.
(Magyar nyelvű technikai segítséget a regisztrációhoz itt talál: EOJD_technikai_segedlet_(kiállitok).pdf)

Miután az esemény hazai EURES szervezői csapata áttekinti és jóváhagyja a regisztrációját (ez általában 2 órán belül meg is történik), utána kialakíthatja a vállalati oldalát, feltöltheti magyar vagy akár idegen nyelvű bemutatkozó szövegét, a cég logóját, kapcsolati adatait, de beilleszthet akár online videót is vagy az esemény napján élő vagy előre rögzített prezentációt is tarthat. Az érdeklődő álláskeresők ezekből fogják megismerni a vállalat profilját, munkavállalóknak szóló kínálatát (munkáltatói brand-jét), tevékenységét, és hogy milyen munkavállalókat kívánnak megszólítani és alkalmazni. Ezután feltöltheti az állásajánlatait, pozícióinak részleteit.

TIPPEK:

 • Amennyiben van olyan érvényes beadott munkaerőigénye, álláshirdetése, amely a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálaton keresztül az EURES-portálon is közzé lett téve és nyilvánosan elérhető az uniós munkavállalók (EU/EGT-állampolgárok számára), azokat pár klikkel egyszerűen importálhatja az online állásbörze kínálatába is.

 • A meghirdetett pozíciók iránt érdeklődő és az álláshirdetések és önéletrajzban szereplő adatok alapján az automatikus megfeleltetési rendszer által alkalmasnak jelölt álláskereső látogatók közvetlenül kapcsolatba léphetnek Önnel, egy kattintással jelentkezhetnek az álláshelyeikre és interjúmeghívást kérhetnek. Amennyiben az érdeklődők jelentkezését elfogadják, az esemény napjára ütemezett interjú-időpontot egyeztethetnek és szöveges vagy videó-chaten keresztül fognak tudni kapcsolatba lépni egymással.

 • Igény esetén az EURES-tanácsadóink és az NFSZ munkáltatói kapcsolattartó munkatársai szívesen bemutatják Önnek a rendszer működését, segítenek a regisztrációnál és az állásfeltöltésnél, a jelöltek előszűrésénél, valamint díjmentes szakmai tanácsadást, konzultációt (tájékoztató napot) biztosítanak az online állásbörze eredményes használatához az esemény előtt és alatt is, továbbá az állásbörzét követően 12 héten át utánkövető támogatást is nyújtunk.

FONTOS:
Az adatvédelmi elvek alapján nincs lehetőség az eseményre regisztrált összes látogató álláskeresői profiljai között keresni, de erre nincs is szükség a nagy számú résztvevő miatt. Az automatikus megfeleltetési rendszernek köszönhetően a regisztrált látogatók azonnal elektronikus értesítést kapnak, amint számukra releváns és esélyes feltöltött álláshirdetések jelennek meg a rendszerben. Emellett látni fogják a saját személyes profiljukon is, hogy melyik kiállító munkáltató ajánlataival (és legfőképp milyen mértékben) mutat egyezőséget az önéletrajzuk, melyik céggel érdemes kapcsolatba lépniük. Amennyiben az állásra (és interjúra) jelentkezés megtörténik a részükről, utána már megtekintheti a jelölt szakmai profilját és csak azokkal köti össze a rendszer, akiknek a jelentkezését Ön jóváhagyja.


További tájékoztató anyagok:

Munkáltatók részvétele az EOJD eseményein


Szeretne a cége a kiállítóink között szerepelni?

Részvételi szándékát jelezze nekünk az alábbi e-mail címen: eures@lab.hu és munkatársaink felveszik Önnel a kapcsolatot.

 

 

For English-speaking jobseekers

"NEW CAREER IN HUNGARY" EUROPEAN ONLINE JOB DAY

20th NOVEMBER 2018

For one day, EURES brings together all those who are interested in working in Hungary and want to start a new career in our beautiful country. There are a lot of high quality and immediately available positions in IT, manufacturing, pharmaceutical, automotive industry, engineering, construction, transport, logistic, financial services, administration, pharmaceutical and chemical industries industries, tourism and hospitality, healthcare sector as well as in service areas (Shared Service Centers, call centers) on the Hungarian labour market, where international experience and language proficiency are considered as extraordinary valuable.

 

The "New Career in Hungary"  European Online Job Day on the 20th November 2018, from 10 am to 4 pm, (on the European Online Job Days website) offers new and challenging opportunities and the possibility of meeting Hungarian companies and their prospective career opportunities.

WHAT WE OFFER FOR JOBSEEKERS:

 • high quality positions for skilled professionals and young people ready to find a career opportunity in Hungary
 • getting acquainted with Hungarian companies, online interviews and networking
Are you ready to join?
We are looking forward to your registration and participation in our event at www.europeanjobdays.eu