Az EURES Magyarország hálózat túl az ötödik sikeres
"Új Karrier Magyarországon" Európai Online Állásbörzéjén

 

eojd2019.jpg

2019-ben az „Új Karrier Magyarországon – New Career In Hungary” Európai Online Állásbörze ötödik alkalommal teremtett találkozási lehetőséget az online térben azok számára, akik érdeklődnek Magyarország iránt, szívesen költöznének ide, vagy épp itthon szeretnének maradni és új karriert kezdeni. Az álláskeresés és munkaerő-toborzás határon átívelő módját próbálhatták ki ingyenesen a résztvevők az Európai Bizottság által működtetett European Job Days weboldalon (www.europeanjobdays.eu). A látogatók pályázhattak, állásinterjúkra jelentkezhettek, kapcsolatba léphettek a kiállító hazai cégek képviselőivel, HR- és toborzó munkatársaival, közvetlenül kérdezhettek a pozíciókról, vagy akár azonnali visszajelzést is kaphattak az álláspályázatukról.

A toborzási eseménnyel az EURES azokat a magyarországi vállalatokat is megcélozta, akik nyitottak nemzetközi dimenzióban új munkatársak keresésére. A hazai cégek a szolgáltató szektor, call center-ek, IT és kommunikáció, pénzügyi szolgáltatások és adminisztráció, mérnöki tevékenységek, autógyártás, termelés területén hirdették szabadon betölthető pozícióikat.

991 álláskereső regisztrált és csatlakozott szerte a világból, hogy megtekintse és pályázzon a 80 kiállító magyarországi vállalat 428 állásajánlatára (843 szabad pozíciójára). A kiállítóink között új és visszatérő nagyvállalatok és munkaerő-közvetítők is voltak: Magyar Suzuki Zrt, Siemens Zrt., Hays, Carl Zeiss Vision Hungary Kft., Jaguar Land Rover Hungary, KÉSZ Csoport, Prohuman 2004 Kft., Robert Bosch Energy and Body Systems Kft., Schneider Electric Zrt., SK Battery Hungary Kft., TransferWise, Viapan Group.

Az EURES Magyarország hálózat tanácsadói az online esemény alatt, melybe bekapcsolódtak az osztrák és a szlovák EURES-hálózat munkatársai is, folyamatosan igyekeztek összekapcsolni a jelölteket a munkaadókkal, szakmai támogatást nyújtottak az álláspályázathoz, tájékoztatást adtak a magyar munkaerőpiacról, élet- és munkakörülményekről, valamint hasznos gyakorlati tudnivalókról a magyarországi elhelyezkedéshez és sikeres életkezdéshez.

Az esemény iránt elsősorban magyarországi álláskeresők érdeklődtek nagy számban, de sokan regisztráltak Spanyolországból, Portugáliából, Olaszországból és Franciaországból, valamint Európai Unión kívüli országokból is. A legtöbb jelölt egyetemi végzettséggel, több mint 5 év munkatapasztalattal keresett karrierlehetőségeket Magyarországon. Az online állásbörze főként a 25-44 év közötti álláskeresőket vonzotta.

Az online toborzási esemény


 

Kiknek szól és mit kínál az esemény?

 

ÁLLÁSKERESŐKNEK:

 • minőségi betölthető pozíciók képzett, munkatapasztalattal rendelkező magyar és uniós álláskereső és munkavállaló szakembereknek és idegen nyelveket beszélő pályakezdő fiataloknak

 • ismerkedés a magyarországi vállalatokkal, online felvételi interjúk és kapcsolatépítés

MUNKÁLTATÓKNAK:

 • cégbemutatkozás, munkáltatói márka, szabad pozíciók és karrierlehetőségek népszerűsítése

 • képzett és tapasztalt, nyelveket beszélő magyar és uniós munkavállalók egyszerű elérése és kiválasztása itthon és külföldön

 • kapcsolatépítés a potenciális jelöltekkel, előválogatás és interjúztatás

Az EURES az online esemény alatt tanácsadást és tájékoztatást nyújt mind az álláskeresőknek, mind a munkaadóknak a hazai és európai munkaerőpiacról, az uniós foglalkoztatási és munkaerő-felvételi lehetőségekről, a tagállamok élet- és munkakörülményeiről, az EURES-hálózatról és szolgáltatásairól, valamint azokról a hasznos gyakorlati tudnivalókról, amelyek elősegítik a foglalkoztatást és a mielőbbi sikeres elhelyezkedés.

Mi az online állásbörze?

Az online állásbörze a hagyományos, csarnokban és kiállítói standokkal működő álláskeresői és toborzási rendezvényektől eltérően olyan online esemény, amely  internetes felületen zajlik, ezért utazást, várakozást vagy költségeket egyáltalán nem igényel. Földrajzilag bárhol, bármelyik országban is tartózkodik az álláskereső (látogató) vagy a munkaadó (kiállító), az eseményen könnyen kapcsolatba tudnak lépni egymással.

Az Európai Bizottság és az EURES Európai Koordinációs Iroda 2009 óta működteti az Európai Állásbörzék (European Job Days - EJD) és az Európai Online Állásbörzék (European Online Job Days - EOJD) márkát az uniós munkaerőpiacon, ami ernyőként fogja össze a munkaerő-mobilitási, toborzási-közvetítési fizikai és online rendezvényeket az uniós tagállamokban. Évente legalább 30 európai szintű online toborzási rendezvény zajlik a tavaszi és az őszi időszakban. Az EURES Magyarország hálózat 2018-ban már negyedik alkalommal szervezi meg online állásbörzéjét, mellyel segít a hazai munkaerőpiacon keresett szakemberek és tapasztalt munkavállalók és a vállalatok összekötésében.

 

 

Álláskeresőknek

Az Európai Online Állásbörze (European Online Job Day) fejlett technológiával automatikus megfeleltetést is kínál a regisztrált álláskereső és munkavállaló résztvevőknek. A meghirdetett állásokban szereplő munkaadói elvárások összehasonlításra kerülnek az álláskeresői szakmai profilokkal, az önéletrajzban szereplő adatokkal, végzettséggel, készségekkel, képességekkel és munkatapasztalatokkal, így az álláskeresők az oldalra belépve láthatják, melyek azok a pozíciók, amelyekre jó eséllyel érdemes jelentkezniük.

Ha részt szeretne venni az "Új Karrier Magyarországon" Európai Online Állásbörzénken, csupán ennyit kell tennie:

 1. Díjmentesen regisztrál álláskeresőként az EOJD-honlapján és kiválasztja az eseményünket.
  Magyar nyelvű technikai segédletet a regisztrációhoz és a használathoz itt talál: Technikai segédlet látogatóknak (álláskeresőknek)

 2. Létrehozza álláskeresői profilját, feltölti önéletrajzi adatait, meglévő EURES vagy EUROPASS CV-jét is importálhatja, vagy feltöltheti saját PDF, DOC, DOCX vagy ODT-formátumú önéletrajzát is).

 3. Böngészik az online állásbörzén meghirdetett pozíciók között, megtekinti a kiállító cégek bemutatkozó oldalait és megteszi az első igazán fontos lépést: jelentkezik a meghirdetett állásra és jelzi a munkaadónak, hogy szeretne bemutatkozó interjún részt venni.

 4. Amennyiben a munkaadó a jelentkezését elfogadja, szöveges vagy videó-chaten keresztül egyeztetett időpontban fognak tudni kapcsolatba lépni egymással.


TIPPEK:

Ha a regisztrációnál bárhol elakadna, vagy bármilyen kérdése van az eseménnyel, álláskereséssel, állásajánlatokkal, interjúkkal, foglalkoztatással, munkaviszonnyal, esetleg a külföldről Magyarországra költözéssel, mobilitási támogatási lehetőségekkel kapcsolatban, az eseményen publikus és privát chat-en résztvevő EURES-tanácsadóinkhoz is fordulhat iránymutatásért. Szívesen válaszolnak a kérdéseire, segítenek a megfelelő és személyre szabott tájékoztatást és szükséges dokumentumokat, címeket megadni Önnek, hogy sikeresen el tudjon helyezkedni.

FONTOS:

Az adatvédelmi elvek miatt a kiállítók nem böngészhetnek a regisztrált résztvevők önéletrajzai között, mindaddig nem fognak hozzáférni az Ön álláskeresői szakmai profiljához és személyes adataihoz, ameddig Ön saját elhatározásából nem jelentkezik a kiállító munkaadó által meghirdetett állására. Így az adatai kizárólag azokhoz a cégekhez juthatnak el az állásbörzén, akikkel Ön kapcsolatba akar lépni. (Tehát nem minden kiállítóhoz!) Az online állásbörzén megadott adatait bármikor visszavonhatja, módosíthatja, akár teljes személyes fiókját is törölheti.

 

 

 


Munkaadóknak

Amennyiben szeretné kipróbálni a munkaerő-közvetítés és toborzás modern, gyors, költségektől mentes és határokon átívelően működő módját, szívesen lépne kapcsolatba a képzett és tapasztalt magyarországi vagy külföldi (EU/EGT-tagállamokban élő) álláskeresőkkel és munkavállalókkal, bemutatná számukra vállalatát és a karrierlehetőségeit, regisztráljon kiállítóként az eseményünkre 2019. november 11-ig.

Magyar nyelvű technikai segítséget a regisztrációhoz itt talál: Technikai segédlet kiállítóknak (munkaadóknak és információs pontoknak)


Miután az esemény hazai EURES szervezői csapata áttekinti és jóváhagyja a regisztrációját (ez általában 2 órán belül meg is történik), utána kialakíthatja a vállalati oldalát, feltöltheti magyar vagy akár idegen nyelvű bemutatkozó szövegét, a cég logóját, kapcsolati adatait, de beilleszthet akár online videót is vagy az esemény napján élő vagy előre rögzített prezentációt is tarthat. Az érdeklődő álláskeresők ezekből fogják megismerni a vállalat profilját, munkavállalóknak szóló kínálatát (munkáltatói brand-jét), tevékenységét, és hogy milyen munkavállalókat kívánnak megszólítani és alkalmazni. Ezután feltöltheti az állásajánlatait, pozícióinak részleteit.

TIPPEK:      

 • Amennyiben van olyan érvényes beadott munkaerőigénye, álláshirdetése, amely a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálaton keresztül az EURES-portálon is közzé lett téve és nyilvánosan elérhető az uniós munkavállalók (EU/EGT-állampolgárok számára), azokat pár klikkel egyszerűen importálhatja az online állásbörze kínálatába is.
 • A meghirdetett pozíciók iránt érdeklődő és az álláshirdetések és önéletrajzban szereplő adatok alapján az automatikus megfeleltetési rendszer által alkalmasnak jelölt álláskereső látogatók közvetlenül kapcsolatba léphetnek Önnel, egy kattintással jelentkezhetnek az álláshelyeikre és interjúmeghívást kérhetnek. Amennyiben az érdeklődők jelentkezését elfogadják, az esemény napjára ütemezett interjú-időpontot egyeztethetnek és szöveges vagy videó-chaten keresztül fognak tudni kapcsolatba lépni egymással.
 • Igény esetén az EURES-tanácsadóink és az NFSZ munkáltatói kapcsolattartó munkatársai szívesen bemutatják Önnek a rendszer működését, segítenek a regisztrációnál és az állásfeltöltésnél, a jelöltek előszűrésénél, valamint díjmentes szakmai tanácsadást, konzultációt (tájékoztató napot) biztosítanak az online állásbörze eredményes használatához az esemény előtt és alatt is, továbbá az állásbörzét követően 12 héten át utánkövető támogatást is nyújtunk.

FONTOS:
Az adatvédelmi elvek alapján nincs lehetőség az eseményre regisztrált összes látogató álláskeresői profiljai között keresni, de erre nincs is szükség a nagy számú résztvevő miatt. Az automatikus megfeleltetési rendszernek köszönhetően a regisztrált látogatók azonnal elektronikus értesítést kapnak, amint számukra releváns és esélyes feltöltött álláshirdetések jelennek meg a rendszerben. Emellett látni fogják a saját személyes profiljukon is, hogy melyik kiállító munkáltató ajánlataival (és legfőképp milyen mértékben) mutat egyezőséget az önéletrajzuk, melyik céggel érdemes kapcsolatba lépniük. Amennyiben az állásra (és interjúra) jelentkezés megtörténik a részükről, utána már megtekintheti a jelölt szakmai profilját és csak azokkal köti össze a rendszer, akiknek a jelentkezését Ön jóváhagyja.


További tájékoztató anyagok:

Munkáltatók részvétele az EOJD eseményein


Szeretne a cége a kiállítóink között szerepelni?

Részvételi szándékát jelezze nekünk az alábbi e-mail címen: eures@lab.hu és munkatársaink felveszik Önnel a kapcsolatot.

 

 

Korábbi események

Az EURES Magyarország eddig 5 Európai Online Állásbörzét szervezett:

eojd2019_banner.jpg

2019-ben az „Új Karrier Magyarországon – New Career In Hungary” Európai Online Állásbörze ötödik alkalommal teremtett találkozási lehetőséget az online térben azok számára, akik érdeklődnek Magyarország iránt, szívesen költöznének ide, vagy épp itthon szeretnének maradni és új karriert kezdeni. Az álláskeresés és munkaerő-toborzás határon átívelő módját próbálhatták ki ingyenesen a résztvevők az Európai Bizottság által működtetett European Job Days weboldalon (www.europeanjobdays.eu). A látogatók pályázhattak, állásinterjúkra jelentkezhettek, kapcsolatba léphettek a kiállító hazai cégek képviselőivel, HR- és toborzó munkatársaival, közvetlenül kérdezhettek a pozíciókról, vagy akár azonnali visszajelzést is kaphattak az álláspályázatukról.

A toborzási eseménnyel az EURES azokat a magyarországi vállalatokat is megcélozta, akik nyitottak nemzetközi dimenzióban új munkatársak keresésére. A hazai cégek a szolgáltató szektor, call center-ek, IT és kommunikáció, pénzügyi szolgáltatások és adminisztráció, mérnöki tevékenységek, autógyártás, termelés területén hirdették szabadon betölthető pozícióikat.

991 álláskereső regisztrált és csatlakozott szerte a világból, hogy megtekintse és pályázzon a 80 kiállító magyarországi vállalat 428 állásajánlatára (843 szabad pozíciójára). A kiállítóink között új és visszatérő nagyvállalatok és munkaerő-közvetítők is voltak: Magyar Suzuki Zrt, Siemens Zrt., Hays, Carl Zeiss Vision Hungary Kft., Jaguar Land Rover Hungary, KÉSZ Csoport, Prohuman 2004 Kft., Robert Bosch Energy and Body Systems Kft., Schneider Electric Zrt., SK Battery Hungary Kft., TransferWise, Viapan Group.

Az EURES Magyarország hálózat tanácsadói az online esemény alatt, melybe bekapcsolódtak az osztrák és a szlovák EURES-hálózat munkatársai is, folyamatosan igyekeztek összekapcsolni a jelölteket a munkaadókkal, szakmai támogatást nyújtottak az álláspályázathoz, tájékoztatást adtak a magyar munkaerőpiacról, élet- és munkakörülményekről, valamint hasznos gyakorlati tudnivalókról a magyarországi elhelyezkedéshez és sikeres életkezdéshez.

Az esemény iránt elsősorban magyarországi álláskeresők érdeklődtek nagy számban, de sokan regisztráltak Spanyolországból, Portugáliából, Olaszországból és Franciaországból, valamint Európai Unión kívüli országokból is. A legtöbb jelölt egyetemi végzettséggel, több mint 5 év munkatapasztalattal keresett karrierlehetőségeket Magyarországon. Az online állásbörze főként a 25-44 év közötti álláskeresőket vonzotta.

Az online toborzási esemény

 

​ ​eojd2018.jpg

2018-ban az „Új Karrier Magyarországon – New Career In Hungary” Európai Online Állásbörze eseményt széles körben, különféle szervezetek bevonásával hirdettük, elsősorban a közösségi médiában (Facebook, Instagram, LinkedIn), organikus módon (fizetett hirdetések nélkül) megközelítőleg 109.003 főt sikerült elérnünk Magyarországon és az EU-tagállamokban.

119 kiállító magyarországi vállalat 731 állásajánlat (1.244 szabad pozíció). A kiállítóink között tudhattunk olyan ismertebb, nagyobb vállalatokat is, mint például a Magyar Suzuki Zrt, Siemens, Waberer's, Nestlé, Alkaloida, Continental, Coop, Fornetti, Grundfos, Hauni, Hays, Hoya Lens, Schneider Electric, Trenkwalder, Univer, Deloitte, Randstad.

1.309 fő látogató (álláskereső, munkavállaló, egyetemista) jelentkezett, akik Magyarországon kerestek állást. A személyes profilokra feltöltött önéletrajzok (CV) száma 1.000 db volt.

Az online börzénkbe bekapcsolódtak EURES-tanácsadóikkal a szlovák, lengyel, horvát, francia EURES-hálózatokból is. A meghirdetett állásokra 996 álláspályázat érkezett a munkaadókhoz, ez 164 előzetes egyéni állásra jelentkezést foglal magában. A munkáltatók előre egyeztetett video-chat-interjúra invitálhatták a számukra megfelelő jelölteket.

 

​ ​eojd2017.jpg
2017-ben az „Új Karrier Magyarországon – New Career In Hungary” Európai Online Állásbörze híreivel és információival a közösségi médiában közel 32.600 főt sikerült elérnünk. Az eseményre összesen 63 kiállító, ebből 58 magyarországi vállalat regisztrált és 380 magyarországi állásajánlat, valamint 649 pozíció volt elérhető. Az állásbörzére 626 fő regisztrált látogató (álláskereső, munkavállaló, egyetemista) jelentkezett, akik Magyarországon kerestek állást.    

2017-ben főbb kiállítóink voltak:
Antolin | Aventics | Bonafarm | BorsodChem | Budapest Bank | ContiTech | Dealogic | Deloitte | Duvenbeck IMMO | Ekol Logistics | EPCOS-TDK | Generali | Grundfos | Henkel | Knorr-Bremse | Mercedes-Benz | Mylan | Poli-Farbe | Randstad | TATA Consultancy Services | United Call Centers | Veeva Systems | Work Force | ZF Hungária |

​ ​eojd2016.jpg

​ ​eojd2015.jpg

 

 

 

 

 English

"NEW CAREER IN HUNGARY" EUROPEAN ONLINE JOB DAY

20th NOVEMBER 2019

Do you want to live and work in the Wellspring Of Wonders? Come and discover Hungary!

Find your career in the heart of Europe on „NEW CAREER IN HUNGARY" European Online Job Day, which will be held on the 20th November 2019 from 10:00 to 16:00.

Our Job Day aims at connecting jobseekers from Hungary and neighbouring or other EU/EEA-countries with excellent Hungarian companies looking for qualified staff.

It is a great opportunity for you to find your chance in some of the following sectors:

 • service sector (shared service providers, call centers),
 • IT and communication,
 • financial services and administration,
 • engineering and automotive industry, manufacturing.

As a jobseeker, if you are looking for a career position with a high standard and you are ready to start your new life and work in the country of music and waters, it is time to get in touch with employers located in Hungary. Apply for available job offers matching your profile and don't hesitate to participate in the online recruitment event!

For employers to find the right candidates, a wide range of opportunities will be available with our professional support:

 • publish your company information (either live-streamed presentations or video records),
 • achieve your recruitment needs,
 • offer interview facilities and reach appropriate applicants,
 • access personalised advice on recruiting and employment.

The EURES network is always your supporting partner in job mobility.

Join our online event and achieve your career goals in a wonderful country!

Participation is free of charge.

Register now!