​Online toborzási események Európában

Uniós álláslehetőségek pár kattintással

 

eojd_teaser.jpg 

Az online állásbörze a hagyományos, csarnokban és kiállítói standokkal működő álláskeresői és toborzási rendezvényektől eltérően olyan online esemény, amely  internetes felületen zajlik, ezért utazást, várakozást vagy költségeket egyáltalán nem igényel. Földrajzilag bárhol, bármelyik országban is tartózkodik az álláskereső (látogató) vagy a munkaadó (kiállító), az eseményen könnyen kapcsolatba tudnak lépni egymással.

Az Európai Bizottság és az EURES Európai Koordinációs Iroda 2009 óta működteti az Európai Állásbörzék (European Job Days - EJD) és az Európai Online Állásbörzék (European Online Job Days - EOJD) márkát az uniós munkaerőpiacon, ami ernyőként fogja össze a munkaerő-mobilitási, toborzási-közvetítési fizikai és online rendezvényeket az uniós tagállamokban. Évente legalább 30 európai szintű online toborzási rendezvény zajlik a tavaszi és az őszi időszakban.

 

 Kiknek szól és mit kínálnak ezek az események?

ÁLLÁSKERESŐKNEK:

 • minőségi betölthető pozíciókat kínált képzett, munkatapasztalattal rendelkező álláskereső és munkavállaló szakembereknek és idegen nyelveket beszélő pályakezdő fiataloknak

 • ismerkedés a vállalatokkal, online felvételi interjúk és kapcsolatépítés

 • részvétel otthonról, bárhonnan, utazás és sorbanállás nélkül

MUNKÁLTATÓKNAK:

 • cégbemutatkozás, munkáltatói márka, szabad pozíciók
  és karrierlehetőségek népszerűsítése

 • képzett és tapasztalt, nyelveket beszélő munkavállalók egyszerű elérése és kiválasztása itthon és külföldön

 • kapcsolatépítés a potenciális jelöltekkel,
  előválogatás és interjúztatás


Az EURES az online esemény alatt tanácsadást és tájékoztatást nyújt mind az álláskeresőknek, mind a munkaadóknak a munkaerőpiacról, az uniós foglalkoztatási és munkaerő-felvételi lehetőségekről, a tagállamok élet- és munkakörülményeiről, az EURES-hálózatról és szolgáltatásairól, valamint azokról a hasznos gyakorlati tudnivalókról, amelyek elősegítik a foglalkoztatást és a mielőbbi sikeres elhelyezkedést.

Álláskeresőknek


Az Európai Online Állásbörze (European Online Job Day) fejlett technológiával automatikus megfeleltetést is kínál a regisztrált álláskereső és munkavállaló résztvevőknek. A meghirdetett állásokban szereplő munkaadói elvárások összehasonlításra kerülnek az álláskeresői szakmai profilokkal, az önéletrajzban szereplő adatokkal, végzettséggel, készségekkel, képességekkel és munkatapasztalatokkal, így az álláskeresők az oldalra belépve láthatják, melyek azok a pozíciók, amelyekre jó eséllyel érdemes jelentkezniük.

Ha részt szeretne venni bármelyik Európai Online Állásbörzén, csupán ennyit kell tennie:

 1. Díjmentesen regisztrál álláskeresőként az EOJD-honlapján és kiválasztja a kívánt eseményt.

 2. Létrehozza álláskeresői profilját, feltölti önéletrajzi adatait, meglévő EURES vagy EUROPASS CV-jét is importálhatja, vagy feltöltheti saját PDF, DOC, DOCX vagy ODT-formátumú önéletrajzát is).

 3. Böngészhet az online állásbörzéken meghirdetett pozíciók között, megtekinti a kiállító cégek bemutatkozó oldalait és megteheti az első igazán fontos lépést: jelentkezik a meghirdetett állásra és jelzi a munkaadónak, hogy szeretne bemutatkozó interjún részt venni.

 4. Amennyiben a munkaadó a jelentkezését elfogadja, szöveges vagy videó-chaten keresztül egyeztetett időpontban fognak tudni kapcsolatba lépni egymással.

  
FONTOS:

Az adatvédelmi elvek miatt a kiállítók nem böngészhetnek a regisztrált résztvevők önéletrajzai között, mindaddig nem fognak hozzáférni az Ön álláskeresői szakmai profiljához és személyes adataihoz, ameddig Ön saját elhatározásából nem jelentkezik a kiállító munkaadó által meghirdetett állására. Így az adatai kizárólag azokhoz a cégekhez juthatnak el az állásbörzén, akikkel Ön kapcsolatba akar lépni. (Tehát nem minden kiállítóhoz!) Az online állásbörzén megadott adatait bármikor visszavonhatja, módosíthatja, akár teljes személyes fiókját is törölheti.

 

 

 


Munkaadóknak


Amennyiben szeretné kipróbálni a munkaerő-közvetítés és toborzás modern, gyors, költségektől mentes és határokon átívelően működő módját, szívesen lépne kapcsolatba a képzett és tapasztalt álláskeresőkkel és munkavállalókkal, bemutatná számukra vállalatát és a karrierlehetőségeit, regisztráljon kiállítóként a soron következő eseményekre.


Miután az esemény hazai EURES szervezői csapata áttekinti és jóváhagyja a regisztrációját, utána kialakíthatja a vállalati oldalát, feltöltheti bemutatkozó szövegét, a cég logóját, kapcsolati adatait, de beilleszthet akár online videót is vagy az esemény napján élő vagy előre rögzített prezentációt is tarthat. Az érdeklődő álláskeresők ezekből fogják megismerni a vállalat profilját, munkavállalóknak szóló kínálatát (munkáltatói brand-jét), tevékenységét, és hogy milyen munkavállalókat kívánnak megszólítani és alkalmazni. Ezután feltöltheti az állásajánlatait, pozícióinak részleteit.


TIPPEK:      

 • Amennyiben van olyan érvényes beadott munkaerőigénye, álláshirdetése, amely a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálaton keresztül az EURES-portálon is közzé lett téve és nyilvánosan elérhető az uniós munkavállalók (EU/EGT-állampolgárok számára), azokat pár klikkel egyszerűen importálhatja az online állásbörze kínálatába is.
 • A meghirdetett pozíciók iránt érdeklődő és az álláshirdetések és önéletrajzban szereplő adatok alapján az automatikus megfeleltetési rendszer által alkalmasnak jelölt álláskereső látogatók közvetlenül kapcsolatba léphetnek Önnel, egy kattintással jelentkezhetnek az álláshelyeikre és interjúmeghívást kérhetnek. Amennyiben az érdeklődők jelentkezését elfogadják, az esemény napjára ütemezett interjú-időpontot egyeztethetnek és szöveges vagy videó-chaten keresztül fognak tudni kapcsolatba lépni egymással.
 • Igény esetén az EURES-tanácsadóink és az NFSZ munkáltatói kapcsolattartó munkatársai szívesen bemutatják Önnek a rendszer működését, segítenek a regisztrációnál és az állásfeltöltésnél, a jelöltek előszűrésénél, valamint díjmentes szakmai tanácsadást, konzultációt (tájékoztató napot) biztosítanak az online állásbörze eredményes használatához az esemény előtt és alatt is, továbbá az állásbörzét követően 12 héten át utánkövető támogatást is nyújtunk.

FONTOS:

Az adatvédelmi elvek alapján nincs lehetőség az eseményre regisztrált összes látogató álláskeresői profiljai között keresni, de erre nincs is szükség a nagy számú résztvevő miatt. Az automatikus megfeleltetési rendszernek köszönhetően a regisztrált látogatók azonnal elektronikus értesítést kapnak, amint számukra releváns és esélyes feltöltött álláshirdetések jelennek meg a rendszerben. Emellett látni fogják a saját személyes profiljukon is, hogy melyik kiállító munkáltató ajánlataival (és legfőképp milyen mértékben) mutat egyezőséget az önéletrajzuk, melyik céggel érdemes kapcsolatba lépniük. Amennyiben az állásra (és interjúra) jelentkezés megtörténik a részükről, utána már megtekintheti a jelölt szakmai profilját és csak azokkal köti össze a rendszer, akiknek a jelentkezését Ön jóváhagyja.

További tájékoztató anyagok:
Munkáltatók részvétele az EOJD eseményein

 

 

 

Korábbi eseményeink


Az EURES Magyarország eddig 6 Európai Online Állásbörzét szervezett:

EOJD2020_back_on_track_banner.jpg 

2020. október 8-án az EURES Magyarország a www.europeanjobdays.eu felületre szervezett Vissza a Pályára Magyar Állás Nap (angolul: Back on Track Hungarian Job Day) online toborzási eseménye sikeresen lezárult és más országok őszi időszakban szervezett állásbörzéivel összehasonlítva kimagasló eredményt nyújtott.

Európában 2020-ban komoly nehézséget jelent a nemzeti EURES-hálózatok és állami foglalkoztatási szolgálatok számára, hogy a koronavírus miatt jelentősen megnövekedett az álláskeresők száma, viszont a toborzások szüneteltetése, a kevesebb szabad álláshely és a munkaadók óvatos kivárása miatt sokkal nehezett az online állásbörzékre a kiállító munkaadókat beszervezni.

Ezzel ellentétben az EURES magyarországi online állásnapján 103 magyar munkaadó, 5 információs pont, 448 állásajánlatot tett közzé, amely 1398 szabadon betölthető pozíciót jelentett. Az állásajánlatok széles skálán mozogtak az operátoroktól a különféle nyelveket beszélő specialistákon át egészen a reaktorfizikusig. A kiállítóink között voltak olyan nagyobb munkaadó cégek és nagyvállalatok, mint például a Budapest Bank, Carl Zeiss Vision Hungary, Electrolux, Infinityn International, LEGO, MVM Csoport, Nobilis Zrt., Samsung SDI, Motherson Csoport, SUEZ Water Technologies & Solutions Hungary Kft., TESCO Global Áruházak Zrt és TESCO Business Services & Technology, Transferwise, Univer, Zoltek, és még sokan mások.

Az eseményre 1514 álláskereső regisztrált, ebből 900 magyar, összesen 1289 önéletrajzot töltöttek fel a jelöltek, és 939 esetben jelentkeztek a meghirdetett állásokra.

Az esemény weboldalát zárásig több mint 35 ezren követték, az EURES közösségi oldalán keresztül több mint 11 ezer főt sikerült elérni.

eojd2019_banner.jpg 

2019-ben az „Új Karrier Magyarországon – New Career In Hungary” Európai Online Állásbörze ötödik alkalommal teremtett találkozási lehetőséget az online térben azok számára, akik érdeklődnek Magyarország iránt, szívesen költöznének ide, vagy épp itthon szeretnének maradni és új karriert kezdeni. Az álláskeresés és munkaerő-toborzás határon átívelő módját próbálhatták ki ingyenesen a résztvevők az Európai Bizottság által működtetett European Job Days weboldalon (www.europeanjobdays.eu). A látogatók pályázhattak, állásinterjúkra jelentkezhettek, kapcsolatba léphettek a kiállító hazai cégek képviselőivel, HR- és toborzó munkatársaival, közvetlenül kérdezhettek a pozíciókról, vagy akár azonnali visszajelzést is kaphattak az álláspályázatukról.

A toborzási eseménnyel az EURES azokat a magyarországi vállalatokat is megcélozta, akik nyitottak nemzetközi dimenzióban új munkatársak keresésére. A hazai cégek a szolgáltató szektor, call center-ek, IT és kommunikáció, pénzügyi szolgáltatások és adminisztráció, mérnöki tevékenységek, autógyártás, termelés területén hirdették szabadon betölthető pozícióikat.

991 álláskereső regisztrált és csatlakozott szerte a világból, hogy megtekintse és pályázzon a 80 kiállító magyarországi vállalat 428 állásajánlatára (843 szabad pozíciójára). A kiállítóink között új és visszatérő nagyvállalatok és munkaerő-közvetítők is voltak: Magyar Suzuki Zrt, Siemens Zrt., Hays, Carl Zeiss Vision Hungary Kft., Jaguar Land Rover Hungary, KÉSZ Csoport, Prohuman 2004 Kft., Robert Bosch Energy and Body Systems Kft., Schneider Electric Zrt., SK Battery Hungary Kft., TransferWise, Viapan Group.

Az EURES Magyarország hálózat tanácsadói az online esemény alatt, melybe bekapcsolódtak az osztrák és a szlovák EURES-hálózat munkatársai is, folyamatosan igyekeztek összekapcsolni a jelölteket a munkaadókkal, szakmai támogatást nyújtottak az álláspályázathoz, tájékoztatást adtak a magyar munkaerőpiacról, élet- és munkakörülményekről, valamint hasznos gyakorlati tudnivalókról a magyarországi elhelyezkedéshez és sikeres életkezdéshez.

Az esemény iránt elsősorban magyarországi álláskeresők érdeklődtek nagy számban, de sokan regisztráltak Spanyolországból, Portugáliából, Olaszországból és Franciaországból, valamint Európai Unión kívüli országokból is. A legtöbb jelölt egyetemi végzettséggel, több mint 5 év munkatapasztalattal keresett karrierlehetőségeket Magyarországon. Az online állásbörze főként a 25-44 év közötti álláskeresőket vonzotta.

Az online toborzási esemény

 

2018-ban az „Új Karrier Magyarországon – New Career In Hungary” Európai Online Állásbörze eseményt széles körben, különféle szervezetek bevonásával hirdettük, elsősorban a közösségi médiában (Facebook, Instagram, LinkedIn), organikus módon (fizetett hirdetések nélkül) megközelítőleg 109.003 főt sikerült elérnünk Magyarországon és az EU-tagállamokban.

119 kiállító magyarországi vállalat 731 állásajánlat (1.244 szabad pozíció). A kiállítóink között tudhattunk olyan ismertebb, nagyobb vállalatokat is, mint például a Magyar Suzuki Zrt, Siemens, Waberer's, Nestlé, Alkaloida, Continental, Coop, Fornetti, Grundfos, Hauni, Hays, Hoya Lens, Schneider Electric, Trenkwalder, Univer, Deloitte, Randstad.

1.309 fő látogató (álláskereső, munkavállaló, egyetemista) jelentkezett, akik Magyarországon kerestek állást. A személyes profilokra feltöltött önéletrajzok (CV) száma 1.000 db volt.

Az online börzénkbe bekapcsolódtak EURES-tanácsadóikkal a szlovák, lengyel, horvát, francia EURES-hálózatokból is. A meghirdetett állásokra 996 álláspályázat érkezett a munkaadókhoz, ez 164 előzetes egyéni állásra jelentkezést foglal magában. A munkáltatók előre egyeztetett video-chat-interjúra invitálhatták a számukra megfelelő jelölteket.

 eojd2017.jpg

2017-ben az „Új Karrier Magyarországon – New Career In Hungary” Európai Online Állásbörze híreivel és információival a közösségi médiában közel 32.600 főt sikerült elérnünk. Az eseményre összesen 63 kiállító, ebből 58 magyarországi vállalat regisztrált és 380 magyarországi állásajánlat, valamint 649 pozíció volt elérhető. Az állásbörzére 626 fő regisztrált látogató (álláskereső, munkavállaló, egyetemista) jelentkezett, akik Magyarországon kerestek állást.    

2017-ben főbb kiállítóink voltak:
Antolin | Aventics | Bonafarm | BorsodChem | Budapest Bank | ContiTech | Dealogic | Deloitte | Duvenbeck IMMO | Ekol Logistics | EPCOS-TDK | Generali | Grundfos | Henkel | Knorr-Bremse | Mercedes-Benz | Mylan | Poli-Farbe | Randstad | TATA Consultancy Services | United Call Centers | Veeva Systems | Work Force | ZF Hungária |

eojd2016.jpg 

eojd2015.jpg 

 
Your Europe
      Hasznosnak találta az információt? Kérjük, hogy mondja el
itt!
 
 
Frissítés: 2021. május 11.