Szalagparancsok kihagyása
Ugrás a fő tartalomhoz
A wikitár használata
A wikitárak segítségével információkat oszthat meg, ötleteket gyűjthet, közösen dolgozhat csapatával terveken, útmutatókat és tudásbázist hozhat létre, vagy egyszerűen egy könnyen elérhető és módosítható formában jegyezheti le a napi adatokat.

Lapok szerkesztése
A lap szerkesztéséhez kattintson a lap tetején található Lap szerkesztése ikonra. Az elérhető parancsok megjelenítéséhez kattintson a Lap lapra. Szerkesztéskor szöveget írhat a lapra, vagy táblázatokat és képeket illeszthet be. A szerkesztés befejezéséhez kattintson a lap tetején lévő Mentés gombra. Ha a lapot szerkesztés közben hagyja el, a rendszer kéri a módosítások mentését.

Wikihivatkozások létrehozása
A wikitárban más lapokra mutató hivatkozások létrehozásához írja a weblap nevét dupla zárójelek közé. Ha beírja a [[ karaktereket, a wiki a beírt karaktersorral kezdődő neveket fog felajánlani. A lapok közül a nyílbillentyűkkel vagy az egér segítségével választhat, vagy beírhat egy új nevet. Ha új nevet ír be, olyan weblapra mutató új hivatkozás jön létre, amely még nem lett létrehozva. A hivatkozások végét a ]] karaktersorral jelezheti. Ha egy almappában vagy egy másik listában található elemre mutató hivatkozást hoz létre, a Tab billentyű megnyomásával a hivatkozás bezárása nélkül adhatja hozzá ahhoz a kijelölt javasolt elemet.

A SharePoint alkalmazásban nem csak lapokra, hanem számos más objektumra mutató hivatkozást is létrehozhat. Íme néhány példa hivatkozásokra:
[[Kutyák]]: A megegyező mappában található, Kutyák elnevezésű lapra mutató hivatkozás.
[[Állatok/kutyák]] : Az Állatok almappában található, Kutyák elnevezésű lapra mutató hivatkozás.
[[Lista:Hirdetmények/Üdvözöljük]]: A webhelyen található Hirdetmények lista Üdvözöljük elemére mutató hivatkozás.

Ha olyan, weblapra mutató hivatkozást kíván létrehozni, amely más szöveget jelenít meg, mint a weblap neve, a lap neve után írjon be egy „|” karaktert, majd írja be a megjeleníteni kívánt szöveget. Írja be például a [[Honlap|Kezdőlap]] szöveget, ha olyan hivatkozást kíván létrehozni, amelynek felirata Kezdőlap, és a Honlap elnevezésű weblapra mutat.

Ha hivatkozás létrehozása nélkül kíván dupla kezdő vagy záró zárójelet megjeleníteni, írjon be egy fordított perjelet a két zárójel elé, például \[[ vagy \]].

Lapok létrehozása
Alapvetően két módon hozhat létre új lapot a wikitárban:
  1. Hozzon létre egy nem létező lapra mutató hivatkozást, majd kattintson rá a lap létrehozásához:
    Ez a lapok létrehozásának ajánlott módja, mert egyszerűbben találhatók meg azok a lapok, amelyekre egy másik lapon hivatkozás mutat. A még nem létező lapokra mutató hivatkozások szaggatott aláhúzással jelennek meg.

  2. Más laphoz nem kapcsolódó lap létrehozása:
    Kattintson a Beállítások menü Lap hozzáadása parancsára. Ekkor a rendszer egy név megadására kéri, majd létrehozza a lapot az aktuális wikitárban.

A wikitár kezelése
A wikitár lapjainak kezelését a tár bármely lapjánál, a Lap lap Minden lap megtekintése parancsára kattintva elvégezheti.

Lap visszaállítása
Ha egy lap valamely korábbi verzióját kívánja visszaállítani, kattintson a lap tetején található Lap lap Korábbi verziók elemére. Ezután a Fontos rovatok sávon lévő bármelyik verzióra kattinthat, hogy megtekintse a lap akkori változatát. Ha szeretne visszaállítani egy verziót, jelölje ki, és kattintson az eszköztár A jelen verzió visszaállítása gombjára.

Bejövő hivatkozások megtekintése
Annak megtekintéséhez, hogy mely weblapokon található hivatkozás az aktuális lapra, kattintson a lap tetején a Bejövő hivatkozások parancsra. Ekkor megjelenik az adott lapra mutató hivatkozást tartalmazó lapok listája.


Ha többet szeretne tudni a Microsoft SharePoint Foundation-alapú wikitárak használatáról, kattintson a Microsoft SharePoint Foundation bármely lapjának Súgó elemére.