Szalagparancsok kihagyása
Ugrás a fő tartalomhoz
Saját wikitár!
A munka megkezdéséhez és a lap tartalommal történő bővítéséhez kattintson a lap tetején lévő Szerkesztés elemre. Ha többet szeretne megtudni a wikitárakról, kattintson ide: A tár használata.

Mit nevezünk wikiwebhelynek?

A wikiwiki szó hawaii nyelven gyorsat jelent: ennek értelmében a wikitár olyan dokumentumtárat jelöl, amelyben a felhasználók gyorsan és egyszerűen módosíthatják bármely weblapot. A tár a már létező (és a még csak feltehetőleg létező) weblapok közötti hivatkozások létrejöttével egyre összetettebbé és nagyobbá válik. Ha valamely felhasználó egy új weblapra mutató hivatkozást talál, akkor arra kattintva létrehozhatja a weblapot.

Üzleti alkalmazási területeken a wikitárak alacsony költségigényű módját kínálják a fontos és mások érdeklődésére is számot tartó ismeretek rögzítésének. Az eddig e-mailben továbbított, ebédszünetben hallott vagy a papírfecnikre írt információt wikitárban lehet összegyűjteni, olyan helyen, ahol már sok hasonló jellegű ismeret is megtalálható.

A wikitárak remekül alkalmazhatók még ötletgyűjtésre, közösen kidolgozott terveken történő együttes munkára, oktatási útmutatók létrehozására, kísérleti adatok rögzítésére, ügyfélszolgálati adatok nyomon követésére, de akár internetes ismerettárak készítésére is.